Daar zijn we dan; Potchefstroom - Reisverslag uit Potchefstroom, Zuid-Afrika van lauraenbrenda - WaarBenJij.nu Daar zijn we dan; Potchefstroom - Reisverslag uit Potchefstroom, Zuid-Afrika van lauraenbrenda - WaarBenJij.nu

Daar zijn we dan; Potchefstroom

Door: Laura en Brenda

Blijf op de hoogte en volg

03 Maart 2006 | Zuid-Afrika, Potchefstroom

Hallo allemaal

hihi wij vermaken ons prima in de zon zijn jullie al sneeuwpoppen aan het bouwen?

De vlucht is goed verlopen, lekker kunnen slapen en af en toe wat lekkers te smikkelen en we hadden natuurlijk genoeg te teuten. Laura zag bij de landing in Potchefstroom een mooie berg, brenda vroeg bedoel je die zandhubbel? haha we verschillen zo nu en dan van mening haha

Ons verblijf in de villa is goed voor mekaar, ieder eigen kamer (met genoeg beessies die er in rondlopen hihi) Brenda werdt gister aangevallen door een geel beest (het bleek achteraf een blaadje te zijn) haha we hebben vier huisdieren, lieve hondjes die ons bewaken wel schattig
Anna is een vrouw die is aangenomen voor het huishouden, we mogen de was inleveren en 's ochtends staan onze ontbijtbordjes en boodschappen voor ons klaar. We worden maar weer verwend.
Gister zelf ook even te shoppen geweest en lekker eieren en iets wat op leverworst lijkt gehaald dus met het eten komt het wel goed.

We wonen bij iemand wiens zoon rechten en theologie (godsdienst)studeert. Hij heeft ons net meegenomen naar college recht maar aangezien Laura altijd in slaap valt tijdens hoorcolleges zijn we in de pauze gevlucht hihi De colleges worden in het zuid-afrikaans gegeven dat is voor ons hollanders prima te volgen
het is net lutjebroeks /Middenmeers : afvalbak is vullisbak haha
we spreken overigens voornamelijk in het engels kunnen we dat ook mooi oefenen.

We hebben vannacht besloten om een auto te gaan huren en morgenochtendvroeg te vertrekken naar Pretoria, super spannend moeten we nu al links autorijden dat zal wat worden. Hier moet je wel met de auto als je ergens naartoe wilt. Er is geen openbaar vervoer en potchefstroom is maar een relatief klein gebied waar weinig te beleven is (vinden wij tenminste).
Gisteravond nog meegeweest naar het konservatorium er was een voorstelling van de studenten daar was wel leuk maar we konden ons lachen amper inhouden echt heel anders dan de ons bekende drumband hihih

Groetjes aan iedereen en we houden jullie op de hoogte
Laura en Brenda

• 03 Maart 2006 - 14:10

Ellen En Rob:

Hoi meiden wat een leuk verhaal, ik zal het proberen te volgen dan is het net of wij daar ook een beetje zijn. Nu ga ik snel weer leren voor het vreselijke vaarbewijs. Misschien komen we wel langs met de boot, het is wel een eindje varen geloof ik. Groetjes van ons alle vijf.

• 03 Maart 2006 - 21:55

Sandra:

Denk erom meiden, met links rijden, rechtdoor gaat nog wel, maar als je afslaat ben je geneigd weer rechts te gaan rijden....ach, en rotondes, hebben ze die daar ook? Veel plezier in Pretoria!

• 04 Maart 2006 - 12:24

Carlo:

Blond met krulletjes...

• 04 Maart 2006 - 16:02

Sammy:

Hey gekke meiden
    Zo te lezen vermaken jullie je prima daar zeker als je word aangevallen door gele beestjes haha
    ik las dat t er best wel warm is, komen de masker potten toch nog van pas nou wijffies ik lees wel weer als jullie weer wat geks mee gemaakt hebben nog 9 weken en dan ben ik er ook (kijken of ik ook nog aangevallen word door gele beestjes en torren)
    Dikke kus van mij en ook van mama xxx

• 04 Maart 2006 - 21:30

Joyce:

hoi lekker stel, wat fantastisch dat alles daar zo goed gaat, heel veel plezier ook met werken straks dikke kus
    je zus....

• 05 Maart 2006 - 13:46

Jeroen En Maartje:

Hi Bren en Laura.
    Zo....het avontuur is begonnen. We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen en zullen vaak ff een mailtje sturen. Geniet ervan, studeerse (...) en doe voorzichtig! X Jeroen en Maartje

• 05 Maart 2006 - 16:20

Sabine:

Hoi hoi,

Laura rij jij maar hoor, want Brenda kan geen kaart lezen!! Straks belanden jullie OP Texel, hihihi!!

Groetjes en heel veel plezier

• 05 Maart 2006 - 18:38

Jose:

hoi meiden
    Ik lees alweer dat jullie samen dikke lol hebben. gezellllig. heel veel succes daar en geniet van de warmte!!!

• 06 Maart 2006 - 16:57

Mel:

Hé meiden,
    Zo te horen hebben jullie het naar je zin in het heerlijk warme afrika en hier blijft het maar sneeuwen. Hoop dat jullie heelhuids de auto uitkomen. Veel succes.
    kus mel

• 11 Maart 2006 - 14:20

Kim:

hallo zus heb je met alle olifantenkrachten de boom omgeduwd goed zeg echt zoals je bent je ligt al in een deuk voordat je de grap hebt uitgevoerd.
    vet cool zeker om op zon buffel te zitten lijkt me gaaf ga je ook een rondje voor mij ???? nou doe bren de groetjes en doe voorzichtig xxx fam koopmans