Wijnroute
Door: Laura en Brenda
03 Mei 2006 | Zuid-Afrika, Stellenbosch
Alloha trouwe fans,
Vrijdag was het tijd voor de wijnroute om 9 uur 's ochtends. Dat betekende dus vroeg op om wijn te gaan drinken. Het lijkt wel krieken of kermis maandagochtend. Op zijn afrikaans waren we lekker 10 minuten te laat. Ita stond al klaar met de bus. Vervolgens eerst een tour door stellenbosch gehad en alle toeristische plekjes gezien met bijhorende uitleg.
We waren om kwart voor 10 nog te vroeg om wijn te proeven op de eerste wijnfarm. Dus snel verder rijden naar de volgende farm. Daar hadden we een formele winetasting. Daar mag je de glazen waar je uit drinkt houden en je krijgt een uitleg over de soort wijn die je drinkt. Na de eerste 7 wijntjes te hebben geproefd werden we al wat melig. Wat wil je ook om 11 uur 's ochtends.
Na deze tasting door naar Spier voor nog meer wijn. Daar kregen we 5 wijntjes te proeven, erg lekker en een hoop lol.
Na een fotosessie voor Ita, waarschijnlijk worden we de nieuwe modellen voor haar nieuwe folders want ze stopte maar niet met foto's nemen. En wij maar blijven lachen, haha/hihi.
Na de winetasting tijd voor wat actie; het aaien van een cheetah. Ondertussen waren we al flink gezellig van de wijn.
Daarna weer verder naar de volgende wijnfarm. Daar hadden we het best voor elkaar. Lekker buiten wijn drinken en we mochten roken. Yesss...........
Onderweg naar de cellartour in Franschhoek zijn we nog even gestopt bij een wijnfarm om 2 wijntjes in 10 minuten achterover te gooien. Daarna was het tijd tukkie. Zonnebrillen op want dan ziet Ita het niet, maar we vermoeden dat ze het wel in de gaten had aangezien we soms nogal raar zaten, haha/hihi. Ita had nogal een strakke planning gemaakt, want we moesten om 3 uur in Franschhoek zijn voor de cellartour.
Nou die hadden we wel kunnen overslaan, want we zijn er inmiddels wel achter dat een tour waarbij we serieus op moeten letten niks voor ons is. Haha/hihi
Nadat we na 15 minuten zijn gevlucht uit de wijnkelder met Ita op sleeptouw zijn we naar Paarl gereden voor een zeer late lunch.
Na de lunch zijn we terug gegaan naar huis. Op de terugweg kregen we ieder een microfoon van Ita. Dat werd dus zingen geblazen op zijn Nederlands. Gelukkig waren we de enige passagiers in de bus, hihi/haha. Maar wat die tante uit Marokko nou toch komt doen is nog niet bekend, haha/hihi. Aangezien we geen puf meer hadden om te koken is Ita maar even door de drive thru van Mac Donalds gereden. Daar hebben we papegaaitje leef je nog gezongen voor het voltallige Mac Donalds personeel. Daar hoeven we dus ook niet meer heen, hihi/haha. Maar de service wordt er wel sneller van, echt niet omdat wij zo vals zingen hoor, haha/hihi.
In het weekend was er tijd voor ontspanning en bruin worden. Zaterdag lekker de hele middag in de zon gelegen bij een tempratuur van ongeveer 26 graden. heerlijk hoor.
Dindag was het weer tijd voor werk. We waren voor het eerst een beetje laat (african time). Op het fietsje naar het werk toe, werd Brenda aangereden door een auto die van de parkeerplek wilde wegrijden. Was even schrikken maar gelukkig geen schade aan Brenda maar de auto kwam er slechter vanaf. Don't mess with Brenda, hihi/haha.
Op kantoor bij Shawn eerst maar even een sigaretje voor de schrik. De hele ochtend zitten kletsen en om 12 uur was het tijd voor Lindelani. Dit is een place of safety voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar die wachten op hun strafzitting. Ze zitten daar voor hun eigen veiligheid, die van de gemeenschap of omdat de rechtbank denkt dat ze niet naar de zitting zullen komen. We hebben daar een uitleg gekregen van mr. Hendriks. Een van de managers daar. Hij praattte nog meer dan Shawn, dus met klapperende oren naar huis.
Ook deed Laura hem nog denken aan een oude vlam. Vooral de rondleiding door het complex en de school was erg interessant. Wel even oppassen voor de bijtertjes, haha/hihi.
Woensdag (vandaag) tijd voor een massage in de Spa. Alle stress van het harde werken moet er toch uit he?
Liefs Laura en Brenda
Wist u dat:
- Laura de rukker in levende lijven heeft gezien tijdens het joggen.
- Laura nog een aardig sprintje moest trekken.
- Shawn zijn dingetje het niet doet.
- Dat nogal lastig is omdat Brenda steeds nee zegt.
- Nee hier wordt geinterpreteerd als naai me.
Liefs Laura en Brenda
Wist u dat:
- Laura de rukker in levende lijven heeft gezien tijdens het joggen.
- Laura nog een aardig sprintje moest trekken.
- Shawn zijn dingetje het niet doet.
- Dat nogal lastig is omdat Brenda steeds nee zegt.
- Nee hier wordt geinterpreteerd als naai me.
03 Mei 2006 - 22:00
Mysterieus Iemand:
Dus hoeveel "blowjobs" heb je gedaan Lau ;)was dat voor of na die poes? hahaha al die wijn ook :P
groetjes, mij -
03 Mei 2006 - 22:11
Mysterieus Iemand:
Wat 'n enorme schoonheid... (ja jij!) zulke mooie bruine ogen die je zo blijven aanstaren.. waarvan je gezicht maar niet van af ken wenden... van die bruine ogen die je haast achtervolgen... Ik heb over die dobermann hoor! hahaha ;) vindt jou ook wel sexy hoor Brennie :p
liefs, mij -
04 Mei 2006 - 02:22
Kim:
aloa het is hier nu kwart over 4 snachts en ik zit hier een stukje te tikken voor jullie omdat ik voor het eerst niet goed kan slapen en pijn heb in mn zij en rug het gaat vast wel over maar is ff lastig
verder gaat het bij jullie wel goed zie ik en de tijd vliegt ook om he nog een weekje of 3 a 4 denk ik de 28 ste he nou groetjes ik ga weer een poging wagen te kunnen maffen mag nog 1 week werken dus end in zicht kus kim -
04 Mei 2006 - 15:17
De Buurtjes:
eindelijk weer eens een reactie van ons.Wat een leuke uitnodiging Laura echt leuk gevonden en leuk gedaan,en wij zijn zeker van de party.Jullie hebben het nog steeds erg naar jullie zin en dat stralen jullie ook uit, nog even en jullie zijn weer lekker thuis.Het is hier inmiddels ook mooi weer en dat is gelijk een stuk gezelliger, iedereen was er ook dik aan toe. verder weten nu niet veel te vertellen dus wensen we jullie nog veel moois en tot gauuw. liefs van ons allemaal doei!!!!!!!!! -
05 Mei 2006 - 10:00
Neet:
hey lau en en vrouw.
Nou als ik het zo allemaal een beetje bekijk is het weer een dolle boel bij jullie op vakantie/stage. geniet er nog maar ff lekker van en doe wat rustig aan met al die wijntjes. ow ja brenda doe het wel veilig he...
laterrrrrr.
xxx neet -
07 Mei 2006 - 01:55
Ashwin.:
Long time no speak, Bren.
Heb op 3 mei j.l. mijn rijbewijs gehaald met een ansichtkaart uit Zuid-Afrika in m'n binnenzak.
Toeval of breng je geluk......
Groet S. -
07 Mei 2006 - 08:24
Joyce,johan En Ferry:
klinkt verdorie lekker al die wijntjes zus dat gaan we hier nog maar eens over doen denk samen als die kleine der uit is wordt het hoog tijd voor wat te borrelen....
op je verjaardag al natuurlijk... jij wel
Ferry heeft allemaal olifanten, giraffen, slangen enz enz gekregen op koninginnenmarkt gekocht en zegt dus ook net als bij Laura beesten uit Afrika lachen man. De laatste loodjes zus voor ons maar ook voor jullie, Kim is ook weekje eerder met verlof gegaan... lekker even uitrusten, We kijken inmiddels wel erg uit naar jullie terugkomst hoor, jullie eerst nog even lekker vakantie vieren en dan tot gauw, heel veeel xxxjes uit Lutjebroek.... -
08 Mei 2006 - 12:32
Johan:
Hoi Brenda (en Laura),
Dank voor je kaartje. Fantastisch te horen dat je de kans hebt voor 3 maanden in Zuid-Afrika te vertoeven. Ongetwijfeld een unieke ervaring. Ga straks nog even de andere logs lezen, eens zien hoe je het daar hebt. Van harte nog met je b'day :) Eens iets afspreken als je weer terug in Nederland bent?
X, Johan -
08 Mei 2006 - 14:46
Jan Bleeker:
Hoi Laura (en Brenda)
Hartstikke leuk om jullie avonturen zo te volgen. Vooral die wijnroute klinkt interessant. Ik wens jullie nog een prettige (en leerzame) periode toe, daar in Z.A.
Groeten, Jan -
09 Mei 2006 - 15:24
Anne Tilburg:
Als ik die foto's van jullie zie, zijn jullie zo...jullie...
Na al die jaren die ons "scheiden" van onze tijd in Tilburg, zie ik echt exact dezelfde mensen staan!
Wat hebben jullie het ongeloofelijk geweldig daar zeg!
Ik hoop jullie in Nederland snel weer te zien en tot die tijd: enjoy! (alsof jullie dat niet doen, maar goed!)
" en mn tante uit Marokko komt eraan..."
Doeg -
09 Mei 2006 - 17:46
Kelly:
He hey
Hier maar weer een keer n berichtje van je nichtje, Laura. K lees trouw, maar typ bijna nooit. Nu heb k t natuurlijk net zo druk met werk als jullie daar *zucht* Wel ontzettend leuk wat jullie allemaal meemaken. En die wijntjes gaan r wel in zo te lezen. Brenda, jij alsnog gefeliciteerd en n dikke kus voor Laura *SMAK*
Geniet nog even! -
09 Mei 2006 - 18:49
Anne-Eva:
Hallo meiden, wat een feest is het daar toch, vraag me af of jullie ooit wel weer terug komen. Nou geniet maar lekker van de wijn. Liefs Anne-Eva -
15 Mei 2006 - 16:49
Anneke En Sam:
nog 2 weekjes we zijn al aan het aftellen hoor dan kom je weer lekker thuis kim komt vrijdag uit het ziekenhuis dus alles weer op zijn plekkie doen jullie wel voorzichtig bij die haaien getsi wel eng hoor nou meiden tot snel xxx pa en ma -
16 Mei 2006 - 09:37
Het Nieuwenhuizen Zeefdruk Team:
Bedankt voor je ansichtkaart.Zelfs daar maak je nog tijd voor. Leuk jullie avonturen te lezen. Ga zo door die paar weken, prachtig. Wim. -
16 Mei 2006 - 20:43
Tinie Smulders:
Hallo Brenda en Laura leuke foto's zijn het.En zo te zien hebben jullie het goed naar jullie zin daar in zuid afrika Brenda bedankt voor die leuke kaart voor mijn verjaardag en een lekker wijntje gaat er wel in.Nog veel plezier en ik hoor wel wanneer jullie weer in Nederland zijn.Groetjes van ons uit Geldrop.